Suffolk House

Suffolk House

DSDHA were appointed by Derwent London to develop a design for the conversion and extension of Suffolk House in the Bloomsbury Conservation Area as a mixed-use scheme incorporating private and affordable housing and commercial units.

The project gained planning approval in October 2009 and is to achieve EcoHomes “Excellent” standard, with the incorporation of solar thermal panels, brown roofs, and rainwater harvesting.

The extension sits lightly on the existing building and creates a new “skyline” inspired by the adjacent butterfly roofs. This roofscape is carved to create terraces which overlook the square and to allow views of the sky from below. The proportions, scale, and materiality of the new element are carefully controlled to create a counterpoint to the existing building.

In 2013 the 'Fitzrovia Study' for Suffolk House was DSDHA's 8th project selected for the Royal Academy of Arts Summer Exhibition.

Structure Engineer: Eliot Wood 
Services Engineer: GDM 
Cost Consultant: Bruce Shaw 
Planning Consultant: DP9
  1. Projects
  2. Projects
  3. Research
  4. Research